Wadlopen en wadden > Wadlopen naar schier


Wadlopen naar Schiermonnikoog
 

De wadlooptocht naar Schiermonnikoog heeft alles in zicht, varen, wadlopen en een bezoek aan een Waddeneiland. Schiermonnikoog is het enige Waddeneiland dat de titel 'Nationaal Park' draagt. Op het eiland worden dan ook geen auto's toegelaten. Een auto heb je echter niet nodig, want je kunt er heen lopen. Wadlopen!

Je wordt afgezet op zandplaat Brakzand en vanaf hier ga je wadlopen naar het eiland van de schiere monniken. Deze tocht is geschikt voor sportieve (wad)lopers.
Het beginpunt van de tocht is vissersplaats Lauwersoog. Hier parkeer je je auto, omdat je er aan het einde van de dag weer terug komt.
Na de inschrijving bij de gidsen, vertrek je gezamenlijk per boot naar de zandplaat Brakzand, waar de wadlooptocht uiteindelijk begint. Het is een afstand van ongeveer 10 kilometer lopen naar het eiland, waarna je aankomt in de veerhaven van Schiermonnikoog.
Bij aankomst op Schiermonnikoog kun je bij een eenvoudige wasgelegenheid het meeste zand afspoelen. Je neemt een droog pak kleren en schoenen mee in een waterdicht verpakte rugzak. Met de veerboot ga je naderhand weer terug naar de vaste wal.

Pieterburen Events Wadlopen naar SchiermonnikoogPieterburen Events Wadlopen naar SchiermonnikoogPieterburen Events Wadlopen naar Schiermonnikoog